Jako is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie aan bouwmaterieel, elektrisch gereedschap, meetapparatuur en al het andere technische materieel. Hiernaast beschikken onze opgeleide monteurs over de juiste kennis en certificaten om keuringen te verrichten. Het is ook mogelijk om uw materieel op locatie te laten onderhouden, repareren en keuren. Door de jarenlange ervaring als materieeldienst en verhuurorganisatie onderscheidt Jako zich als partner voor service en onderhoud.

Garantie

JAKO Bouwmachines verstrekt op alle aangeschafte artikelen in ieder geval 12 maanden garantie. U kunt geen beroep doen op een garantie indien:

 • Het gebrek, geheel of gedeeltelijk, het gevolg is van ongewoon, oneigenlijk, onoordeelkundig of onzorgvuldig gebruik.
 • Het gebrek, geheel of gedeeltelijk, het gevolg is van normale slijtage of niet of onjuist uitgevoerd onderhoud.
 • Het gebrek, geheel of gedeeltelijk, het gevolg is van installatie, montage, wijziging en/of reparatie door uzelf of door derden.
 • Het geleverde artikel gewijzigd, aangepast, gebruikt of verwerkt is.
 • Het geleverde artikel aan een derde is overgedragen.
 • JAKO Bouwmachines het geleverde artikel geheel of gedeeltelijk van derden heeft verkregen en JAKO Bouwmachines zelf bij deze derde geen aanspraak kan maken op vergoeding uit hoofde van een garantie.
 • JAKO Bouwmachines bij de vervaardiging van het geleverde artikel grondstoffen en dergelijke op aanwijzing van de wederpartij heeft gebruikt.
 • Het gebrek een vrij kleine afwijking is in kwaliteit, afwerking, afmeting, samenstelling en dergelijke, welke in de branche niet ongebruikelijk is of als het gebrek technisch gezien niet te voorkomen was.
 • De wederpartij niet al zijn verplichtingen uit de overeenkomst tijdig en correct jegens JAKO Bouwmachines is nagekomen.

Zie hiervoor ook onze Algemene Voorwaarden.

Reparatie

Uw (elektrisch) gereedschap laten wij graag voor u repareren en keuren. U brengt uw (elektrisch) gereedschap bij een van onze vestigingen aan de balie en wij bezorgen ze weer bij u op locatie.

Wanneer wij uw (elektrisch) gereedschap gaan repareren zijn daaraan echter altijd kosten verbonden:

 • Indien de kosten van reparatie minder zijn dan 55% van de huidige nieuwwaarde dan gebeurt reparatie altijd zonder voorafgaande prijsopgave.
 • Wanneer u besluit uw (elektrische) gereedschap niet te laten repareren worden de kosten van vracht en uurloon aan u doorberekend. Deze kosten zijn:
  • € 17,50 excl. BTW > Ongerepareerd (elektrisch) gereedschap wordt vernietigd.
  • € 25,00 excl. BTW > Ongerepareerd (elektrisch) gereedschap retour klant.
   Bij aankoop van een nieuwe machine neemt de vestiging waar u de reparatie heeft ingeleverd deze kosten voor zijn rekening.
 • Als een reparatie na 6 maanden niet is afgehaald, kan deze verkocht worden, de netto opbrengst gaat naar een goed doel.
 • Alle reparaties aan elektrisch gereedschap zijn volgens NEN 3140 “Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning”.

Al uw machines jaarlijks laten keuren, onderhouden en repararen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag naar de mogelijkheden!

Vervangende machine

Tijdens storingen, service of onderhoud hoeft u niet stil te zitten. Jako kan u een vervangende machine aanbieden voor de overbruggende periode. Door ons brede verhuur- en verkooppakket kunnen wij voor bijna alle situaties een passende oplossing bieden.

Storingsservice

Heeft u een storing in uw materieel of gereedschap, dan kunt u ons bellen. Wij kunnen u ook een onderhoudscontract aanbieden waarmee storingen worden geminimaliseerd. Heeft u toch een storing dan kunnen onze storingsmonteurs snel schakelen en u meestal binnen 24 uur helpen. In overleg met u wordt gekozen om de machine ter plaatse te repareren of om een vervangende machine in te zetten.

Keuring en Kalibratie

Onze ervaren monteurs zijn gespecialiseerd in het keuren van een diversiteit aan materieel en gereedschappen. Van elektrisch handgereedschap, meetapparatuur en klimmaterieel, tot ladders & trappen, verschillende steigersystemen en tijdelijke liften. Alles conform de geldende regelge- ving. Wij verzorgen tevens de keuringsadministratie. Alle keuringscertificaten zijn naderhand opvraagbaar.

Haal- en Brengservice

Om u optimaal van dienst te zijn heeft Jako een eigen haal- en brengservice. Wij kunnen uw machines ophalen om deze in onze technische dienst te onderhouden, repareren of keuren. Uiteraard zullen wij de machines, zodra deze gerepareerd zijn, weer bij u a everen.

Op locatie

De monteurs van onze technische dienst repareren, onderhouden en keuren. Deze werkzaamheden kunnen wij ook bij u op locatie uitvoeren. Zo hoeft u uw gereedschappen, machines en/of materieel niet te missen en kan het werk gewoon doorgaan.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten.